Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit 2023

Syyskokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja ja kolme hallituksen jäsentä

Suomen Radioamatööriliiton syyskokouksessa 2023 valitaan liiton puheenjohtaja kahden vuoden kaudeksi sekä kaksi (2) hallituksen jäsentä kolmen vuoden kaudeksi sekä yksi (1) hallituksen jäsen kahden vuoden kaudeksi.

Kokouksessa valitaan liiton sääntöjen mukaisesti:

 • uusi puheenjohtaja eronneen Jarmo Malisen, OH2UBM, tilalle kahden vuoden kaudeksi
 • hallituksen jäsenet erovuorossa olevan Dimi Doukaksen, OH2DD, ja erovuoroisen, mutta kevätkokouksen jo 30.9. erottaman, Jari Jussilan, OH2BU, tilalle kolmen vuoden kaudeksi sekä
 • eronneen Mikael Nousiaisen, OH3BHX, tilalle hallituksen jäsen tämän kahden vuoden loppukaudeksi 

Hallitusvaalit 2023

Suomen Radioamatööriliiton hallituksen jäseniksi ehdolla ovat:

Puheenjohtajan vaali

 1. Henri Olander, OH3JR

Hallituksen jäsenen vaali

 1. Antti Hara, OH1HIH
 2. Jerri Jaatinen, OH6KP
 3. Jari Jussila, OH2BU/OH7RF
 4. Joel Lehtonen, OH64K
 5. Arto Liimatta, OH2KW
 6. Jyrki Mikkonen, OH4LYX
 7. Mikael Nousiainen, OH3BHX
 8. Tuomas Tauriala, OH3ERV

Äänestystavat

Äänestystapoina sähköinen äänestäminen ja syyskokouspaikalla äänestäminen

Sähköinen äänestys tapahtuu Internet-sivun kautta. Sähköisen äänestyksen tunnistautumista varten jäsenrekisterissä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja/tai matkapuhelinnumero. Tietonsa voi tarkistaa ottamalla yhteyttä Liiton toimistoon joko sähköpostitse toimisto ät sral.fi tai puhelimella 09 562 5973.

Äänestäminen on mahdollista vakiintuneeseen tapaan myös syyskokouspaikalla 18.11.2023 ennen kokousta.

Äänestysohje sähköiseen äänestämiseen

A) Sähköisen vaalin äänestys aukeaa torstaina 2.11.2023 klo 10.00.

B) Äänestäminen

1. Äänioikeutettu avaa liiton vaalisivuilta löytyvän linkin, jolla pääsee erilliselle äänestyssivulle. Klikkaa allaolevaa painiketta siirtyäksesi sähköiseen äänestysjärjestelmään:

Äänestyslinkki löytyy myös osoitteesta sral.fi/vaalit.

2. Äänioikeutettu kirjautuu sisään äänestysjärjestelmään sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron avulla. Äänestysjärjestelmä toimii liiton jäsenrekisterissä olevilla sähköpostiosoitteella ja matkapuhelinnumerolla. Jos järjestelmä ei tunnista syöttämääsi sähköpostiosoitetta, kannattaa kokeilla esimerkiksi omakutsuosoitteella. Tarvittaessa voit tarkistaa tietosi liiton toimistosta.

3. Järjestelmä lähettää äänioikeutetulle tunnistuskoodin sähköpostilla tai tekstiviestinä.

4. Äänioikeutettu katsoo lähetetyn tunnistuskoodin ja kirjoittaa tai kopioi sen syöttökenttään. Huom. Sähköpostiin lähetetty kertakäyttötunnus saattaa päätyä roskaposti-kansioon. Kannattaa tarkistaa kyseinen kansio. 

5. Hallituksen jäsenen vaalissa äänioikeutettu valitsee ehdokkaan tai ehdokkaat ja klikkaa ’Äänestä’ nappia. Tämän jälkeen hänen tulee vielä vahvistaa annettu ääni. Hallituksen jäsenten vaaleissa voi antaa 1-3 ääntä tai äänestää tyhjää.

6. Äänen vahvistamisen jälkeen äänestysjärjestelmä kirjaa äänioikeutetun ulos äänestysjärjestelmästä.

C) Sähköisen vaalin äänestys sulkeutuu 15.11.2023 klo 13.00 eli tarkalleen 72 h ennen syyskokouksen alkamista.

Jos jäsen ei ole käyttänyt äänioikeuttaan sähköisessä äänestyksessä, hän voi äänestää syyskokouspaikalla 18.11.2023. 

Huom. Äänestää saavat vain äänioikeutetut henkilöjäsenet ja kerhot. Liiton puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaaleissa äänioikeutettuja ovat henkilöjäsenet ja kerhot, jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan ja jotka on hyväksytty jäseniksi viimeistään kahdeksan viikkoa ennen syyskokousta. Jäseneksi hyväksyminen tarkoittaa hallituksen kokouksessa tapahtunutta hyväksymistä.

Kerhojen äänestys

Kerhot voivat äänestää sähköisellä äänestyksellä tai syyskokouspaikalla. Äänestää saa kerhon nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö tai kerhon kokouksessaan valtuuttama henkilö. Kokouspaikalla äänestävällä henkilöllä on oltava ote ko. kokouksen pöytäkirjasta. Äänestyksessä käytetään tunnistautumiseen sitä sähköpostiosoitetta, jonka kerho on ilmoittanut liiton jäsenrekisteriin. 

Vaaliluettelo

Vaaliluettelo äänioikeutetuista on tarkistettavissa vaalivaliokunnan sihteeriltä Suomen Radioamatööriliitossa toimiston aukioloaikoina 25.9.2023 jälkeen. Luettelossa ovat kaikki henkilöjäsenet ja kerhot, jotka hallitus on 23.9.2023 mennessä hyväksynyt liiton jäseniksi ja jotka ovat maksaneet viimeisimmän erääntyneen jäsenmaksunsa kokonaisuudessaan.Suomen Radioamatööriliiton vaalijärjestys on nähtävissä Liiton Internet-sivuilla osoitteessa www.sral.fi/sral/vaalit/, OH-luettelossa vuodesta 2016 lähtien sekä tarvittaessa Liiton toimistossa.

Vaalivaliokunta/Valnämnd 2023

Pj./Ordf. Mika Mäkinen, OH3LIP, oh3lip@nullsral.fi.
Varapj./V.ordf. Markku Toijala, OH2BQZ, oh2bqz@nullsral.fi
Mari Rantalainen, OH2FPK, oh2fpk@nullsral.fi
Pekka Pussinen, OH8HBG, oh8hbg@nullsral.fi
Tiiti Kellomäki, OH3HNY, oh3hny@nullsral.fi
Pauli Vesalainen, OH5BQ, oh5bq@nullsral.fi
Sihteeri/Sekr. toimisto@nullsral.fi, 09 562 5973
Vaalivaliokunnan sähköposti: vvk@nullsral.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa / Share in social media